7 mentori “magici’ din viata mea. Trecut prezent si viitor

by Liviu  - octombrie 21, 2019

Acum cateva zile, intr-un moment din ala de recunostiinta, am stat si m-am intrebat, ce anume m-a ajutat pe mine sa ajung sa traiesc viata pe care o am. Sa am tot ce am, sa fiu ceea ce sunt, ce fac ceea ce fac, sa traiesc ceea ce traiesc.

Si mi-a venit in minte un raspuns simplu: INSTRUIREA! Duahhh!

Eu am avut norocul si posibilitatea sa ma intruiesc. M-am nascut intr-o familie care a inteles cat de importanta e “cartea”. (o stii pe-aia cu “maica, pune mana pe carte!” ?)

Le datorez asta parintilor mei – taica-meu profesor de romana, maica-mea – invatatoare, care aveau o biblioteca imensa cu carti de toate felurile, pe care le imprumutau la toata lumea din sat 🙂  si care, cum-necum mi-au insuflat obiceiul de a ma instrui.

Si pasiunea asta a ramas si dupa ce am terminat scoala. A fost de fapt gura de oxigen care ma salva de fiecare data cand ajungeam in impas. Cand treceam printr-o incercare, inconstient cautam solutii, cautam sa aflu ce nu stiu. 

Chiar spuneam de multe ori participantilor la seminariile mele “daca esti nefericit, s-ar putea sa iti lipseasca o informatie“. Mie cel putin asa mi se intampla 🙂 

De-a lungul timpului am primit ghidare de la multi oameni, fie in viata profesionala fie in viata personala, uite insa o lista un pic mai detaliata, cu cativa dintre cei au avut un impact major. Poate te inspira si pe tine.

Iar acum cateva zile, uitandu-ma pe “timeline” imi dau seama ca fiecare a avut si are rolul lui binedefinit.

 

1. Lidia Birsan si Bebe Stratulat.

Instructorii mei de Tehnica Radianta. As putea spune ca de la ei mi se trage pofta pentru evenimente “live”

Eram student, prin ’93, cu  o multime de intrebari destpre viata si ma chinuiam singur in capul meu (nu cred ca ti s-a intamplat vreodata asta, dar daca ti s-a intamplat, sigur stii ce spun)

Cautam fara sa stiu ce caut.

Am ajuns la cursul de Gradul 1 in Tehnica Radianta dupa ce un prieten mi-a spus ce metoda extraordinara a descoperit el sa nu mai raceasca. De fapt initial nu l-am bagat in seama, pana intr-un week end cand am mers mai multi la munte si l-am vazut cu ochii mei cum a ajutat pe cineva sa ii treaca o durere de genunchi. Din momentul ala am zis: VREAU SI EU SKILL-ul ASTA! Voiam sa ii ajut si eu pe altii… 

Asa ca am ajuns la cursul de gradul 1 cu “Lidia si Bebe” cum le spunea toata lumea si am ramas fascinat de experienta de acolo.

Drept pentru care am fost si la gradul 2 si la 3 si la alte cateva zeci de cursuri si evenimente organizate de ei. Intr-un fel pot spune ca am crescut sub aripa lor ocrotitoare …

(N.B. Bebe a plecat dintre noi, dar chiar si-asa e foarte prezent in amintirile mele)

2. Omraam Michael Ivanhov

Pe Oraam mi-ar fi placut sa il vad live. Am aflat despre el in 93, plecase dintre noi in ’86

La una dintre conferintele sustinute de Lidia si Bebe a venit cineva cu o carte mica, albastra, scrisa de unul “Omraam”. Am cumparat-o si eu siiiii surpriza: in urmatorii ani am citit toata colectia cu cartile lui. Mai intai ce era publicat in romana si mai apoi tot ce era in franceza.

Am avut chiar sansa sa merg intr-unul dintre centrele lor de studiu Videlinata- Elvetia, atunci mi-am cumparat casete cu conferintele lui si mi-am tras la xerox toate cartile pe care nu le putem cumpara…. facusem o obsesie… clar 🙂

Si toate astea ca sa inteleg mai bine ca nu suntem corpuri fizice locuite de un spirit ci suntem fiinte spirituale care ne manifestam si in plan fizic.

3. Florin Pasat

Te-asteptai la asta? Nici eu 🙂

La un moment dat in viata mea, cand intrasem fara sa imi dau seama in rutina de IT-st cu mers la job – intors acasa-mers la job – intors acasa, Florin fratemeu (asa il am salvat in telefon 🙂 ) m-a sunat sa ma intrebe daca ma intereseaza o idee de business.

Si uite asa viata mea a luat o intorsatura total diferita fata de ce as fi crezut ca va fi…

In 2006, el mi-a fost ghid pentru a incepe business-ul care avea sa ma ajute sa imi deavolt abilitatea de a… de a…. ghicesti? De a vorbi in public! Yeeeeee!

Florin mi-a fost mentor pentru a tine primele prezentari, pentru a imi dezvolta abilitatile de a vorbi in public si pentru a intelege mai bine ce inseamna vanzari.

Daca nu ii stii deja pe Florin Pasat, shame on you! Iti recomand sa participi la unul dintre evenimentele lui Atrage Abundenta in Viata Ta (acum cat e inca prezent cu ele si nu va trece pe online sau doar pe coaching) . E genial iar evenimentele pe care le sustine sunt mega valoroase!

Proiectul lui principal se numeste AtrageAbundenta 

 

La un moment dat, intelegand eu ca am nevoie de abilitati de vanzare, l-am intrebat ce imi recomanda sa citesc.

Mi-a recomandat Zig Ziglar – Arta Vanzarii. Dupa ce am citit 10 pagini din Arta Vanzarii am descoperit o multime de audiobook-uri cu Zig Ziglar si viata mea a prins o noua culoare! O culoare auditiva 🙂

Asa am inteles ca de fapt sunt auditiv la capitolul instruire 

Si ce crezi , la un moment dat cum ascultam eu in disperare una dintre conferintele despre “Goals” a lui Zig Ziglar, unul dintre mp3-uri a sunat ciudat. Era alta voce, alta energie, alt “vibe”

Era Tony Robbins. Din “intamplare”, un mp3 cu Tony Robbins se ratacise in lista cu Zig Ziglar. Era prin 2007. Si o noua piesa din puzzle parea sa isi faca aparitia. 

Una mare de data asta. Uriasa chiar! 🙂 

4. Tony Robbins 

Dupa ce am aflat cine era vocea ciudata care se amestecase printre track-urile cu Zig Ziglar, aproape ca nu am mai revenit la Zig Ziglar. Urmatorii mai bine de zece ani mi-au fost marcati total de energia lui Tony Robbins.

Si tot Florin (sa-ti dea Dumnezeu sanatate frate-meu!) a descoperit ca Tony are seminar de 4 zile in Londra. Si uite asa a inceput seria celor N seminarii UPW la care am participat 🙂 

De curand s-au adaugat si Date with Destiny si Business Mastery, dar prima intalnire live a fost la Londra. Si vorba lui Tony, Live was Never the same Again since!

 

5. T Harv Eker

Cu Tony a inceput bucuria de a participa la evenimente internationale, cu T Harv Eker a continuat.

Tot la Londra. Am avut norocul sa particip la un seminar in care a predat pusculitele chiar el!

Presupun ca stii despre sistemul lui T Harv Eker cu pusculite.

De-acolo am preluat pusculita lui “Plateste-te mai intai pe tine insuti” si “Pusculita Bucuriei” si mai mult decat atat, dotinta de a imi crea obiceiul de a gandi banii, cu totul diferit decat ce am invatat din scoala/societate/familie/experientele proprii.

Si vorba aia  #trainingneverstops. Avand in vedere cum functioneaza acum societatea, in domeniul mindset-ului financiar o sa fie de lucru pana la adanci batranete! 🙂 Asta asa, ca sa nu iti pierzi speranta ca o sa se termine vreodata ce ai de invatat.

 

6. Geshe Michael Roach

De-a lungul timpului am tot cautat sisteme pe care sa le folosesc, pentru a-mi imbunatati rezultatele.

Stiam de la Tony si Harv ca mindset-ul e baza, si in acelasi timp ca fara actiune nu ai cum sa ai rezultate

Geshe Michael Roach a adus o noua piesa in puzzle-ul asta. Cu cei 4 pasi. Si coffee meditation. Seara, inainte de culcare, nu faceam nici un exercitiu 🙂 Dupa ce l-am descoperit pe GMR si mai apoi cartea lui Karmic Management, am avut o noua unealta. Si noi rezultate, of course 🙂

Poti vedea asta si in articolul “Secretul Slefuitorului de Diamante

 

 

7. Dr Joe Dispenza

Si pentru ca tot vorbeam de piese de puzzle. Fiecare experienta din viata ne imbogateste.

E ca si cum ai fi un diamant pe care il slefuiesti si dupa ce ai slefuit o fata, urmeaza sa slefuiesti o alta. Ca sa poata sa straluceasca mai frumos si sa reflecte mai frumos lumina (zice Omraam)

Stii ce lipsea pana la Dr Joe Dispenza? Partea de stiinta, de fizica cuantica, de neuro-plasticitate care sa aduca dovezi in limbaj stiintific ca munca asta in dezvoltare personala nu doar ca are sens, ci mai mult, ca ar fi nevoie de mult mai multa implicare in a-ti sincroniza gandirea si sentimentele pentru o viata implinita.

E o parte din tine care are nevoi de dovezi stiintifice. O parte din mintea ta se indoieste ca ai putea avea rezultate extraordinare. Sau ca mindset-ul e important. 

Hai sa iti dau un exemplu: toti cei care vorbesc despre mindset, iti vor vorbi despre recunostinta. 

Recunostinta e cheia. Daca e asa, exersezi recunostinta cel putin 1 ora pe zi? Cel putin!

Daca nu, de ce nu? Vei gasi explicatia la Dr. Joe Dispenza. Pentru ca o parte din tine nu crede.

O parte din tine are nevoie de dovezi stiintifice. La Joe Dispenza le vei gasi, intr-un limbaj stiintific extem de simplu si de bun simt….

Te las pe tine sa descoperi asta

 

Asta e lista mea cu 7 dintre mentorii din viata mea.

Care sunt ai tai?

Si cat de mult le urmezi ghidarea? Ce pot sa iti spun este ca la orice nivel ai fi de cunoastere, o sa ai multe de descoperit despre tine si e mult mai usoara auto-descoperirea asta cu ajutorul unui mentor…

Ce urmeaza?  Cu siguranta voi descoperi si alti mentori. Si noi obiceiuri. 

Vorba mentorului meu Tony Robbins – Training Never Stops!

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}