16 motive sa faci parte dintr-un mastermind de Business

Spuneam intr-un articol anterior ca datorita evolutiei tehnologice, economia lumii se va schimba cu viteza din ce in ce mai mare.

Si ma tot intrebam – care ar fi cele mai bune metode de a evolua mai repede. 

De a (iti) atinge obiectivele mai repede.

Si primul raspuns probabil il stii, (sper sa nu scap vreo ocazie sa ti-l amintesc 🙂 ): instruirea continua (traducerea din latina: “Training Never Stops” 🙂 )

Care ar mai fi altele?

Si mi-a venit in minte experienta mea cu Amazonul.

Cand am descoperit modelul asta de business, in 2015 am facut primul pas de care iti spuneam:  am inceput sa ma instruiesc masiv. M-am abonat la o multime de blog-uri, am subscris la o multime de podcasturi, am urmarit o multime de video-uri, am urmarit o multime de webinarii. Si am inceput in felul asta sa intru pe frecventa business-ului, am inceput sa avansez si sa am rezultate.

Curand am descoperit ca mai erau si altii ca si mine si am inceput sa intru in legatura cu ei.

Si am intrat in ceea ce se numeste mastermind-uri. Iar saltul a fost evident!

Cand esti intr-un mastermind viteza de crestere e muuuuult mai mare, mai ales daca esti in mastermindul potrivit.

Probabil ca ai tot auzit despre puterea mastermind-ului. Primul care a evidentiat mastermind-ul de business este Napoleon Hill in celebra lui carte De la Idee la Bani.

Un grup mastermind este un “cerc al mintilor superioare” menit sa te ajute sa visezi mai mult si mai departe, sa-ti setezi obiectivele si nu in ultimul rand sa le indeplinesti.

 

Si am realizat ca de-a lungul timpului am tot facut parte din mastermind-uri:

  • BNI este un mastermind. Cu oameni de business de tot felul.
  • Portaluri de Venit Pasiv , cursul lansat de Florin Pasat si Gec Diaconu are asociat un mastermind. Pe business
  • Amazon setUP , cursul lui Alex Huditan, pentru cei care vor sa vanda produse pe Amazon, creeaza si el masterminduri. De business.

 

Si recomandarea e simpla: daca nu esti inca intr-un mastermind de business gaseste si inscrie-te in unul!!

Uite cateva dintre motive (fara prioritizare):

1. Iti e mai usor sa iti urmaresti obiectivele

Intalnirea de mastermind presupune sa iti enunti pe scurt unde te afli, care e provocarea curenta, unde doresti sa ajungi, ce fel de ajutor ai nevoie. Si normal ca o sa iti definesti continuu obiectivele

2. Faci parte dintr-un grup exclusivist

Stiu ca tu esti, (ca si mine 🙂 ) , adeptul iubirii neconditionate si al ideii ca la nivel interior toti suntem unul, dar dupa ce faci parte dintr-un mastermind incepi sa iti dai seama ca parca ai o luminita care sclipeste diferit de a celorlati 🙂 

Pe care, luminita, bineinteles ca vrei sa o impartasesti mai departe… 🙂

3. Primesti recomandari / idei la care nici nu te-ai fi gandit

Asta e prin definitie un mastermind. Un grup unde 1+1 fac mai mult decat 2.

4. Iti cresti reteaua de business networking

Pentru ca vei primi idei si recomandari sunt 100% sanse sa afli de oameni noi.

5. Perspective noi

Ceilalti pot vedea diferit aspecte din business-ul tau si iti pot da alte perspective decat ale tale.

6 . Invatare mai rapida

Ceilalti vin si ei cu experienta lor. Stii cum e, nu trebuie sa faci toate greselile ca sa inveti, poti invata si din ale altora. 

7. Accountability

Tradu tu cuvantul asta in romana! Iti iei responsabilitatea asta? 🙂 Si ni-l explici si noua pe urma. 🙂

8. Acces la resurse noi

Accesezi nu doar la persoane noi, dar afli despre tool-uri, site-uri, servicii, video-uri, carti – si alte resurse de care nu stiai pana atunci.

Mastermind de Business

9 . Gandesti la nivel mai mare

Pai daca primesti idei noi, resurse noi, contacte noi – ce crezi ca se intampla? O sa iti vina idei la care nici macar nu te-ai fi gandit.

10. Iti implinesti nevoia de a contribui – a ii ajuta pe altii

Tu esti ajutat dar si tu ajuti la randul tau. Chiar daca uneori nu stii exact ce sa recomanzi celuilalt, poti veni cu o idee, cu o propunere, ci o posibilitate de a testa un concepr si poate iesi ceva extraordinar de acolo.

11. Iti creste increderea in tine insuti

Cand incepi sa vezi, sa simti, sa accepti ca 1+1 fac mai mult decat 2, subconstient iti dai seama ca si tu esti parte din acel 1+1>2

12. Depasesti mai usor provocarile

Hai ca deja incep sa devina predictibile beneficiile intr-un mastemind – ca se deduc unul dinr-altul. Normal ca daca ai incredere mai multa in tine insuti, ai si ajutor si resurse noi – o sa treci mai usor peste provocari.

13. Te ajuta sa fii mai bun, sa te auto-depasesti

Cand vezi ca altii au pasul mai rapid, vrei sa tii si tu pasul cu ei. Si iti accesezi energii proprii pe care nu le accesai pana atunci.

Aici exista si o nota de subsol : daca esti cel mai bun din mastemind – gaseste si un altul, care sa te provoace sa ridici stacheta.

14. Faci profit mai mare

Culmea! Asta este unul din beneficiile majore pentru care oamenii fac parte din mastermind-uri. Ca sa profite la propriu!

15. Iti dezvolti abilitatea de a comunica

In primul rand ca o sa iti dezvolti abilitatea de a asculta. Si pe urma cea de a iti enunta ideile cat mai coerent, pe intelesul tuturor (sau al fiecaruia). Uneori va trebui sa iti reformulezi ideile…

16. Plantezi seminte de prosperitate

Am sa las punctul asta sub o aura misterioasa. 🙂 

Daca vrei sa dezlegi totul enigma, vezi sistemul DCI al lui Geshe Michael Roach, cartile Slefuitorul de Diamante / Management Karmic  si vei vedea de ce e nevoie de ceilalti oameni pentru a avea rezultate mai rapide.

 

Ce sa mai tura-vura! Ai o multime de lucruri de castigat: primesti idei, claritate, inspiratie, energie, inveti abilitati noi, te motiveaza sa actionezi, contribui…

Recomandarea? Vrei sa iti atingi obiectivele mai usor? Ai de un singur pas:

PAS 1. GASESTE UN MASTERMIND DE BUSINESS SI DEVINO MEMBRU! 

Mastermind de BUSINESS sa ne intelegem! NU zic ca nu e important si un mastermind pe dezvoltare personala, daca esti deja intr-unul, foarte bine  – dar gaseste unul de BUSINESS!

Am fost explicit? Mastermind de business! sau “Business Mastemind” ca sa nu spui ca nu folosesc si termeni in engleza. 🙂

NOTA: Daca nu ai gasit unul, CREEAZA unul. 

Adica gaseste 4-5 persoane dornice sa faca parte dintr-un mastermind si intalniti-va in mod regulat, saptamanal de preferat, sa va ajutati pe business. 

NU trebuie neaparat sa va intalniti fizic. Puteti avea intalnirile online. In mastermindul nostru pe Amazon ne intalnim pe Google Hangout.  Sapamanal. Costuri si durata de deplasare: 0!

S-ar putea sa imi zici ca nu e usor! Si ce? Am zis eu ca e usor? 🙂

Daca tot ti-ai ales sa te nasti pe Pamant si sa citesti articolul asta, ce-ar fi sa mergi si mai departe : sa intri intr-un mastermind! 🙂

Inca un lucru:

DACA NU ALEGI CONSTIENT SA FACI PARTE DINTR-UN MASTERMIND, AMINTESTE-TI CA FACI DEJA PARTE DINTR-UN MASTERMIND INCONSTIENT!

Adica stii tu: esti media celor 5 persoane … esti multumit de mastermind-ul in care esti? 🙂

Si inca un secret:  

Cand participi la intalnirile mastermindului: intreaba-te cum poti sa aduci valoare si tu in mastermind. Gandeste-te cum ai putea sa BE a GIVER, not only a TAKER.

Atitudinea asta face toti banii!

 

P.S. Nu ai un business? Nu se pune ca scuza. Dupa ce o sa faci parte dintr-un mastermind o sa ai. 🙂  E doar o chestiune de timp.