10 idei pentru un mindset prosper (video) – Amazon Summit

by Liviu  - februarie 18, 2017

Publicam acum ceva timp un articol cu 11 intrebari care sa te ajute sa iti determini prosperitatea si porneam de la o inregistrare video dintr-un seminar cu David Culbertson.

Continuarea video-ului mi-a dat ocazia sa continui si eu cu un alt articol, tot pe tema “prosperitatea porneste de la o stare de spirit”i

Sincer cred ca subiectul asta nu se va epuiza niciodata sau oricum mai avem ceva timp pana creierul nostru, care milioane de ani a exersat supravietuirea, va incepe sa se pastreze intr-o frecventa a gandurilor si actiunilor prospere.

Dar asta poate fi si frumusetea – fiecare pas o sa ne aduca mai aproape de ceea ce ne dorim fiecare si toti ca si omenire.

Uite cateva din ideile extrase din video (bineinteles ca te invit sa urmaresti si video).

1, Lumea exterioara e o proiectie a lumii noastre interioare.

Cand un videoproiector proiecteaza o imagine pe un ecran, daca nu iti place imaginea care apare pe ecran nu e cazul sa dai vina pe ecran, ci trebuie sa schimbi filmul care ruleaza. Imaginea de pe ecran e doar un rezultat.

2. Oamenii prosperi sunt cei care CREEAZA 99% din prosperitatea lumii.

Asta e realitatea. Doar ca mass media promoveaza ideea ca oamenii bogati sunt cei care “detin” 99% din prosperitatea lumii si specifica de fapt ca ei o creeaza.

Cum spunea Wayne Dyer – in momentul in care schimbi modul in care privesti lucrurile, lucrurile la care privesti se schimba.

3. Intotdeauna exista un mod prosper de a vedea lucrurile.

E important sa incepi sa gandesti ca bogatia e nelimitata si ca nu e doar ca o pizza pe care trebuie sa o imparta din ce in ce mai multi oameni.

4. Costul vietii este si va fi in continua scadere.

Tehnologia se dezvolta si schimba regulile din economie. Se produce mai ieftin si in cantitate mai mare. Un computer care costa 1000 USD acum 10 ani, acum e mult mai ieftin si mult mai performant.

 

5. Creeaza-ti viitorul gandindu-l in mod repetat asa cum ai vrea sa fie.

Fa-ti un obicei din a iti descrie pe hartie/in agenda cum ar fi ziua ta perfecta. Asta iti va crea noi conexiuni in creier si te va duce sa iti construiesti o noua viata asa cum iti doresti.

Materializarea gandurilor implica bineinteles un plan si actiune, dar tu esti “arhitectul” care “deseneaza schita”.

 

6. Optimizeaza-ti activitatile si timpul.

Gaseste metode sa delegi lucrurile care trebuiesc facute dar te frustreaza si iti rapesc timpul si energia.

E important sa iti concentrezi mintea pe lucruri care creeaza valoare si iti accelereaza parcursul catre rezultatele financiare dorite.
Incepe cu un lucru, cat de mic si macar odata plateste pe cineva sa iti faca curat acasa / sa faca mancare / cumparaturile etc.

7. Prosperitatea e ca linistea.

Daca esti obisnuit/dependent de zgomotul din minte ti se va parea ciudat cand se face liniste. Daca vrei sa fii prosper e nevoie sa te obisnuiesti cu linistea pe care o aduce.

Si linistea asta vine in rezonanta cu linistea din minte.

 

8. Cand NU ai NEVOIE de bani, ii faci mult mai repede.

Dorinta de a face bani e mult mai usor de indeplinit cand nu ai nevoie de ei. (Ideea asta am vazut-o intr-un interviu cu Jack Ma – de la Alibaba.com)

Motivul este ca atunci cand esti disperat, disperarea ta ii indeparteaza pe oameni si implicit alunga resursele pe care le-ai putea obtine.

Altfel spus: stresul nu aduce bani. 🙂

9. Nu lupta impotriva modului in care te vad ceilalti.

Nu e nevoie. E prea mare lupta si nu ii poti schimba pe ceilalti. Iti poti schimba insa perceptia proprie despre parerea celorlalti despre tine. (ce fraza incalcita 🙂 …)

Cand altii te eticheteaza lenes, egoist, lacom pentru ca faci bani mai usor si fara efort, e mai simplu sa dai alte sensuri etichetelor venite de la ceilalti: lenes, egoist, lacom (vezi video)

10. Hraneste-ti mintea in continuu, improspateaza-ti gandurile.

Aici ideea e sa iti pastrezi mintea tanara, curiozitatea si dorinta de a invata.

In felul asta e mai usor sa te instruiesti continuu, sa fii la curent cu modificarile majore care exista in societate/economie, sa flexibil si intr-un final sa creezi valoare in nouile conditii.

 

CONCLUZIA

Am tot auzind spunandu-se ca traim vremuri extraordinare. Personal sunt foarte de acord cu lucrul asta.

Sunt insa multi oameni care nu vad de loc asa. Oameni care se opun schimbarii. Oameni care vor sa stea in zona lor de confort.

Vremurile se schimba iar oportunitatile apar la fiecare pas,

Insa oricat de multe oportunitati ar aparea, nu le vei putea vedea pana nu ai un mindset prosper, o minte orientata catre prosperitate.

ASA CA : Spor la Instruire continua!

16 motive sa faci parte dintr-un mastermind de Business
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}